Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-05-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-05-16

Kedves Jucó!
Tegnap írtál egy SMS-t, amiben megköszönted a pólókat. Mama telefonjáról írtad, mert a tiéd kijelzôje elromlott. Nem gondoltam volna, hogy egy éve nem csináltattátok meg. Pedig még én is többször szóltam mamának, hogy megcsináltatom a fényképezôgéppel együtt. De hát biztos jó így is. Nekem sem nagyon kellene ez a mobiltelefon. Ki is kapcsolom. Így is van. Ha valaki el akar érni, írjon levelet, vagy hívjon a vezetékesen. Legjobb lenne lemondani ezt a mobiltelefont. De azért néha szüksége van rá az embernek. De most kikapcsoltam, és nem is fogom visszakapcsolni ma. Szóval válaszoltam is, hogy túrógombócot is csináltam születésnapodra, de mivel nem jött össze, hogy elvigyem az iskolához, megettem. Örülök, hogy végre eljutottak hozzád a pólók.
Tegnap eszembe jutott egy réges régi történet, abból az idôbôl, mikor még elsôs voltál a Törökvészben. Egy este kipakoltuk a táskád, és találtam benne egy zacskócskát. Volt benne vagy három radír (Szeghalmon: ladír) és néhány ceruza. Kérdeztem, hogy ez meg honnan van. Azt mondtad, az osztálytársaid elszórták, és te azokat összeszedegetted. Már hetek óta gy?jtögetted, mert te spórolós vagy. Bevallom, elôször az is megfordult a fejemben, hogy ellopogattad. De persze nem mondtam, márcsak azért sem, mert sosem lopogattál semmit. Szóval te sajnáltad a ceruzákat. Ezért szépen, takarékosan összeszedegetted. Hát, törtem is a fejem, hogyan mondhatnám meg, hogy ez nem vezet jóra, mert ha mondjuk Patríci? meglátja nálad a ceruzáját, azonnal elterjeszti, hogy lopós vagy. És bizony, ha az emberrôl valami rosszat elkezdenek terjeszteni, nagyon nehezem mossa le magáról. Emlékszem, egyszer Szabó Edit öccse lopott a boltból csokit, és az egész iskola arról beszélt. És látod, azóta is emlékszem rá, pedig ennek 30 éve. Szóval meg akartalak kímélni ettôl. Aztán kitaláltuk mamával, hogy szépen ezt elmondjuk neked. Vagyis azt, hogy nagyon jó dolog, hogy ilyen kis takarékos vagy, de ilyenkor nem összeszedni kell, hanem visszaadni a tulajdonosának, mert lehet, hogy véletlenül ejtette le. De ha nem tudod, kié a ladír, oda kell adni a tanítónéninek. Persze, amikor már ennyit összegy?jtöttél, nem lehet egyesével megkeresni a tulajdonosokat, ezért megbeszéltük, hogy szépen bekísérlek másnap reggel az iskolába, megkeressük Ani nénit, és elmondjuk neki, hogy összeszedegetted a ceruzákat. És így is volt, Ani néni meg szépen megdícsért, és az osztálynak is elmesélte, hogy van egy rendes kislány, aki összegy?jti, amit ôk elszórnak.
De most gondolj bele, ha ez úgy derül ki, hogy rajtakapnak egy zacskóval, amint idegen tollakkal ékeskedsz. Bizony, az lett volna a vége, hogy ?vigyázzatok, jön a lopós!?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat