Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-01-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-01-02

XII. 28.
Kedves Jucó!
Aztán fúvod-e a pikulád, vagy már meguntad? Mert biz? én 13 éves koromban majd? megôrültem egy szájmuzsikáért, egy szájharmónikáért. Kínoztam is anyám, ha szeret, vegyen nekem szájmuzsika. El is mentek Bandi bá?-val Békéscsabára, és hoztak is egy szép szájhermónikát. Én már ? hozzád hasonlóan ? éjjel alig bírtam aludni, mert fúttam, fúttam. Egy dallamot ki is tanultam, a kék duna keringôbôl, amikor végigszaladsz a skálán, aztán visszalippensz kettôt fúva. Másnap vittem is az iskolába, ott is fúttam, nagy sztár voltam egy fél napig, de aztán mikor fény derült a repertoárom szegényes mivoltára, csak legyintettek, késôbb meg már könyörögtek, hogy ne fújjam. Aztán lassan-lassan elmaradozott a szájmuzsika, két hét után aztán többé elô nem vettem. Remélem, te nem így vagy a pikulával. De ha így is leszel, nem bánom, legalább kicsit jól érezted magad mint pikulam?vész.
Errôl a csabai vásárlásról jutott eszembe, hogy még diplomata táskáért is kínoztam anyámékat. Annyit rágtam a fülüket, hogy egyszer aztán elmentünk a születésnapomon a békéscsabai vörscsillag nagyáruházba ? fele akkor, mint a Budagyöngye - és megvettük az egyetlen fajta dipót jó sok pénzért. Vagy 500 forintért, ami ma legalább 20 000 forint. Akkor nagyon tetszett a dipó, de mire hazamentünk, elszállt a bátorságom, hogy másnap azzal menjek iskolába. Pedig az osztályban legalább öt gyereknek az volt. A legmenôbbeknek. Szóval elbátortalanodtam, még mondtam is Bandi bá?-nak, hogy lehet, hogy neki talán jobb lenne egy ilyen jó táska, de ô csak mondta, hogy ?Attiluska, ha annyira akartad ezt a táskát, most már járjál is vele iskolába.? Úgyhogy másnap mentem is a táskával. De hamar elszállt a félsz, mert egy nyolcadikos azt mondta, az enyém a legjobb dipó, mert van rajta két fényes fémcsík az oldalán. Így aztán felbátorodtam, és még két évig azzal jártam. Emlékszem, még Tatabányán is azt hordtam elsôben. Bár ott már nem mertem megcsinálni a kedvenc viccemet, azt, hogy amikor a tanár elfordult, kicsit meglöktem a dipót, ami nagy dörrenéssel eldôlt. Mire a tanár idegesen hátrafordult, hogy ?mi ez az ágyúlövés??
Anyámnak nem küldtél SMS-t, pedig titkon reméltem. Plusz még anyám kérdezte tegnap, hogy nem tudom-e, hogy megkaptad-e a pénzt, amit küldött neked Karácsonyra. Hát nem is köszönetet vártam én, de legalább annyit írhattál volna neki, hogy megérkezett az ajándéka.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat