Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-03-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-03-07

Kedves Jucó!
Hej, hej, hej, megfontam én a fonalint, kékfehér fonalint. (Biztos észreveszed, milyen sokat fejlôdött tavaly óta a kézügyességem!!!) Kösd a bal csuklódra, és addig le ne vedd, míg az elsô gólát (így: góla) meg nem látod. Mert emlékszel, üknagyanyád nagyanyját, egy vardeniszi módos gazda ? állítólag 58 lova volt ? lányát megszöktette Örményországból egy ekhós szekéren egy fiatal vándorszínész, üknagyapád nagyapja. És ott ez volt a hagyomány, hogy március elején a kislányok bal csuklójára fontak fonalint, kékfehér fonalint. Ha keresed ezt a kis várost, Vardeniszt, megtalálod a Szeván tó partján. Mindössze ennyi információ maradt Örményországból. Az üknagyanyád nagyanyjának életérôl meg annyi, hogy Anais volt a neve, és nagyon szerette a spenótos rántottát. Hát ennyi. Plusz ez a hagyomány. Remélem, nem szakítod meg. És ha te nem is tekered a kezedre ezt a fonalint, kékfehér fonalint, a gyerekeidtôl ne tagadd majd meg. És meséld el majd egyszer nekik, miért is teszed ezt. Mert tudod, a hagyomány szerint, aki úgy látja meg az elsô gólyát, hogy ez a fonalin a csuklóján van, szép és egészséges lesz egész évben. És miután látta a gólyát, le kell vágni ollóval, és egy folyóba dobni. Ez is hozzátartozik a hagyományhoz.
Elviszek ma neked egy levelet, amiben ez a naplóbejegyzés lesz, meg a régi személyi igazolványom, ami nemrég járt le. Olyan fénykép van még benne, amit akkor csináltattam, amikor még csak egyéves voltál. Tehát ilyennek láttál sokáig, mint amilyen a fényképen vagyok. Tedd el emlékbe, ha van kedved. Csak ne dobd ki, mert nem lenne jó, ha idegenek kezébe kerülne. Mondjuk eláshatod otthon a kertben. De jobb lenne, ha megôriznéd, mert nálam is egy igazolványod van. Annak a képét szoktam nézegetni. Tudod, a diákigazolványod, amin ötéves vagy, és virágmintás ruhában mosolyogsz. Ja, és a hátuljába még régen beleírtam a t-gongóc receptjét, mert sokszor, amikor a boltban meg akartam venni a hozzávalót, kihagytam valamit. Aztán ? mivel a személyi igazolványom mindig nálam volt ? jobbnak láttam abba írni.
Meg rakok bele egy kis pénzt is, amibôl azt veszel, amit akarsz. Remélem, eljut hozzád. Hamarosan elviszem az iskoládhoz, beadom a nagybajúszú portásbácsinak. Így valószín?leg megkapod. Majd úgy megyek, hogy semmiképp ne találkozzunk. Milyen szomorú ez.
Látom, a lefagyasztás óta nem látogattad meg Yavannát. Azért nagyon örültem, hogy még vársz egy kicsit az elpusztításával. És akkor abban reménykedtem, hogy talán újra látogatni fogod. Azért is írtam örömömben, hogy így a könnyek, így ? érted, így.
Remélem, te is örülsz, hogy ilyen szépen süt a nap, és jó meleg van. Segíts a mamának a kertben virágokat ültetni. Nekem is van egy kiskertem az Attila úton. Csak még nem jöttek elô a virágok.
Jövôre újra küldök fonalint, kékfehér fonalint.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat