Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-01-04

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-01-04

Kedves Jucó!
Küldtem este egy SMS-t Hóborcnak, és megkérdeztem, hogy feleltetett-e. Azt írta, nem, inkább tartott egy laza órát. Úgyhogy, ha nem feleltél, nekem köszönheted. Ma este találkozni fogok vele, ha tartja a szavát, és eljön fitnesszterembe. Te szoktál tornázni? Szerintem ? akármilyen jó alakod is van ? szükséged van rá. Mert biztos, hogy az a mozgás, amit az iskolában kapsz, kevés. Az adatlapodon nagyon megváltozott a kezed. Sokkal hosszabbak az ujjaid, mint két éve. Akkor még kis kerek tenyered ? gyerektenyered ? volt, most már sokkal vékonyabb meg nôiesebb. Persze, ha jól látom, mert mint írtam, elég homálos a kép.
Megnéztem az iwiwen Kolbászt, hát felháborítóan csúnya. Kapott egy pörge kalapot egy öreg múzeológustól, és abban jár. És ebben a kalpagban készíttetett magáról egy fényképet, amin gôgösen, a felsôbbrend?ség biztos tudatával néz le ránk. Mondtam is anyámnak, hogy gyönyör? fia van.
Látom, már nem m?ködik a freemailed, helyette msn.com-od van. Itt tudsz képeket fogadni? Küldjek magamról?
Régen voltam már Ôfôméltóságánál, de a napokban felmegyek, bár lehet, hogy csak hétvégén. Már nincs képem beállítani a macskakirályékhoz üres kézzel.
Mesélted a mamának Gerlóczy professzort? Szerintem egyszer mondd el Mónikáéknak is a történetet, biztos örülnek majd neki.
Azon morfondíroztam tegnap este, hogy milyen jó lenne, ha a történelemérettségire segíthetnék a felkészülésben. Mert bizony, én beléd verném, az biztos. Emlékszel? A biológiát is el kellett magyarázni, és úgy megértetted. Amikor én felvételiztem, jártam egy fiatal történészhez korrepetációra, és bizony ô megtanította a történelmet. De ahhoz, hogy én tudjak segíteni neked, el kéne már most küldened a tavalyi meg az azelôtti tankönyveidet meg füzetedet. Én azokat fénymásolnám, és szépen megtanulnám, illetve kidolgoznám rá a stratégiát. Ez csak rajtad múlik.
Közben jött egy levél egy bölcsességgel, amit olvass el, és forgasd a szívedben, mert okos dolog.
Az ókori Görögországban Szókratészt nagy becsben tartották tudása miatt. Egy nap egy ismerősével futott össze az utcán, aki azt mondta:
? Szókratész, akarod tudni, hogy mit hallottam a legjobb barátodról?
? Várj egy pillanatot! ? válaszolt Szókratész. ? Mielőtt bármit mondanál, szeretném ha megfelelnél három kérdésre. Ezt hívják a tripla szűrőnek.
Az első szűrő az Igazság. Teljesen megbizonyosodtál arról, hogy amit mondani akarsz igaz?
? Nem. ? válaszolta az ember. ? Éppenséggel csak hallottam róla, és...
? Rendben, szóval nem igazán vagy biztos benne, hogy igaz-e vagy nem. Most próbáljuk meg a második szűrőt, a Jóság szűrőjét: az, amit mondani akarsz a barátomról, valami jó dolog?
? Nem, épp ellenkezőleg ...
? Szóval - folytatta Szókratész ? valami rosszat akarsz mondani róla, de nem vagy benne biztos, hogy igaz. Semmi baj, a harmadik szűrő még vissza van: a Hasznosság. Amit mondani akarsz a barátomról, az hasznos lesz nekem?
? Nem igazán.
? Nos ? vonta le a következtetést Szókratész ? ha mondani akarsz nekem valamit, ami nem igaz, nem jó és nem is hasznos, miért mondanád el egyáltalán?
Ezért volt Szókratész egy nagyszerű filozófus és ezért tartották igen nagy becsben.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat