Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-09-24

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-09-24

Kedves Jucó!
Tegnap nem írtam, mint ahogy azt észre is vehetted. Mert tegnap egy nap szabadságon voltam, mivel mennem kellett a biztosítóba leadni a papírokat. Természetesen most, hogy fizetni kéne, egy fillért sem akarnak adni, sőt, amit idáig fizettem cascót – négy éven át havi 12 500 Ft-ot, ami testvérek között is 600 000 Ft – szóval ez semmi, és ki akarják fizettetni majd velem azt a 615 000 Ft-ot is, amibe a kocsi javítása került. Szóval eddig rengeteget fizettem a semmiért, mert most azt a szerviznek kifizetett összeget is be fogják vasalni rajtam az emelt casco díjjal. És hiába nem én voltam a hibás. Tehát ilyen a biztosítás.
Van nekem egy életbiztosításom is – mamának is van, ha fizeti egyáltalán még –, ahol az én halálom esetén egy bizonyos összeget fizetnek. De az évek alatt kiderült, hogy ha például egy közlekedési balesetben hunyom le a szemem, és kiderül, hogy mondjuk én voltam a hibás, mert kicsit gyorsabban mentem, szóval akkor nem fizetnek. Csak akkor, ha fejemre esik egy tégla az utcán, vagy gyógyíthatatlan beteg leszek, kivéve daganat. Merthogy nekem 15 éve volt egy anyajegy a hátamon, amit mama leszedetett, és bár a laboreredmény, vagyis szövettan negatív volt, vagyis teljesen felesleges volt, mégis ha rákban halok meg, akkor azt mondják, hogy én már tudtam erről, mikor az életbiztosítási szerződést kötöttem. Vagyis nem jár a pénz, hiába volt negatív a lelet. Mondjuk infarktusban megkrepálhatok. Azt talán szabad.
Nem is beszélve arról, ha mondjuk elüt a villamos, be sem tudnám bizonyítani, hogy nem öngyilkossági szándékkal haltam meg. És persze ezért sem fizenének. Na, szóval ezt jegyezd meg, a biztosítást csak fizeti az ember, aztán meg csak szaladhat a pénze után, ami jogosan járna. Persze ez nem minden esetben van így, de nagyon sokszor.
Azt mondják, a Coldplay zenekaregyüttes hangversenye nagyon jó volt tegnap. Gondolom, nem voltál, vagy talán nem is ismered ezt a zenekaregyüttest. Most Herbert von Karajan vezénylésével Beethoven 3. szimfóniáját hallgatom. Ha jól tudom, ez az Eroica melléknevet viselő műve. Szép kis zene, mondhatom.
Mit csinálsz hétvégén? Menj el kirándulni, mert szép idő lesz, csak kicsit fog esni az eső.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat