Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-04-11

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-04-11

Kedves Jucó!
Tegnap ráakadtam egy blogra, amit egy terhes nő ír, és elgondolkoztam, mamának milyen érzés lehetett amikor a hasában voltál. Pontosan nem emlékszem, de azt tudom, hogy nem nagyon aggódott, nem félt, hogy esetleg valami baj lesz veled. Nem is kellett. Csak egyszer rémült meg, mikor rádöbbent, hogy pár héten át csak úgy beszélt rólad, hogy kisnyuszika így, kisnyuszika úgy. És hirtelen ráébredt, hogy ez lehet egy önbeteljesítő jóslat, vagyis te nyúlszájjal fogsz születni. Szegény, nagyon félt. De ez nem így van, ilyenek nincsenek, mármint önbeteljesítő jóslatok. Eleve a jóslás hülyeség, mert Isten kezében vagyunk. Majd erre még visszatérek. Szóval mamának a 8-9. hónapban nagyon nagy volt a hasa, de ezt el is tudod képzelni, nem? Mert mama nem egy góliát. És egyszer mentünk az utcán, mikor elhaladtunk egy kirakat mellett, ahol megdöbbenve látta, mekkora hasat eresztett. Tényleg óriási volt, ahogy így visszagondolok. Emlékszem, világoskék kismamaruha volt rajta. Azt nagyon szerette, lehet, hogy azért szereted te is annyira a kék színt.
Szóval az életünk irányítására visszatérve csak annyit mondok, hogy voltam tegnap Erikéknél és pont ott volt Zsófi nagyanyja, aki már 82 éves. Arról beszélt, hogy ő úgy akar meghalni, hogy este lefekszik, reggelre meg már nem ébred fel. És ezt megbeszélte Istennel, hogy így legyen, mert nem akar mások terhére lenni. Ezzel a legtöbb ember így van. Minden öreg ezt mondja. Na, mondtam is neki, hogy akkor így is lesz, mert Isten meghallgatja a szívből jövő kéréseket. És akárhogy is alakul, Nanu nem fog terhet jelenteni a családjára. És amikor ezt mondtam, Zsófi elkezdett röhögni, és kérdezte, hogy én komolyan gondolom-e ezt. Vagyis, hogy Isten foglalkozik ilyenekkel, vagy hogy egyáltalán van Isten. Én meg hitet tettem, hogy én hiszek Istenben és abban, amit mondtam. Na, akkor el volt képedve. Közben meg eszembe jutott, hogy Erik nem egyszer összeveszett már Zsófival Istenen, vagyis hogy van vagy nincs. Mert Erik hisz benne, jár is templomba. De egy ideje tabutéma köztük, nem akarnak ezen összekülönbözni.
Egyébként az egykori nagy főorvosasszony is világ életében hitt Istenben, ami azért furcsa, mert az életének nagy részét a kommunizmus építésével töltötte.
Holnap leszel 17 éves, el ne felejtsd.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat