Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-02-20

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-02-20

Kedves Jucó!
Apám hitte ... ezt a Zorán számot hallottam az elôbb, amit majd megpróbálok megszerezni, meg Demjén Ferenctôl a Mikor elindul a vonat ? cím?t. Bizony, az ember még gyerekkorában egy szót sem ért ezekbôl a szövegekbôl, de mikor már idôsebb lesz, rájön, milyen mély mondanivalójuk van egyes számoknak. Például ez utóbbinak az a lényege röviden, hogy az ember élete egy vonaton való utazás. A vonat néha-néha megáll egy-egy állomáson, aztán tovább kell mennie. És az énekes azt mondja, hogy olyankor elôrenéz, nem fél, hogy a füst a szemébe száll, vagyis a jövôtôl, de amikor elindul a vonat, a szíve majdnem megszakad. Vagyis amikor otthagyja életének egy állomását, nem könnyen teszi, sôt, majd? meg szakad a szíve. De aztán egyszer az ô jegye is lejár, és le kell szállnia egy állomáson. És amikor a peronról látja, hogy nélküle megy tovább a vonat, akkor is majd? megszakad a szíve. Vagyis mert már tudja, nem fog továbbmenni. Ilyen az élet. Majd meglátod, ha ennyi idôs leszel, mint én, hogy bizony így van ez. Az embernek majd? meg szakad a szíve.
A másik szám az apám hitte. Ezt nem elemezném, de majd egyszer hallgasd meg.
Ma délben kimentem a bankhoz, és láttam Vililit. Hogy meg nôtt! Az apjával sétált a mekdonálc elôtt. Pont olyan volt a menése, mint Tomónak.
Akkora itt a jövés-menés, hogy szinte percenként csörög a telefon, így mindig elveszítem a fonalat. Mindegy, szóval megnôtt Vilili.
Yavannánál még mindig nem voltál, szegénynek nem sok van már hátra.
Az egyik tevémnek egy tízéves kislány állandóan házassági ajánlatot küld. Már írni akartam neki, hogy inkább a tanulással foglalkozzon, ne a házassággal, aztán mégsem írtam, mert eszembe jutott, hogy ha te csináltad volna ezt, neked is milyen rosszul esett volna egy ilyen, úgymond beszólás (ki nem állom ezt a kifejezést). Úgyhogy nem írtam neki semmit, csak ráklikkeltem a nem gombra.
Sôt, most van itt egy kis fiatal kolléganô, aki annyi sok bosszúságot okoz, mert tapasztalatlan. Ide-oda kapkod, ezzel csak a plusz munkát csinálja. Az elôbb már felhívtam, hogy kicsit figyeljen, és szegénynek elcsuklott a hangja, majdnem sírt. Aztán úgy megbántam, mert tudom, hogy nagyon igyekszik. És írtam is neki egy levelet, hogy ne idegeskedjen, ne aggódjon, mert minden rendben lesz. És visszaküldött három szmájlit hálája jeléül. És mondom neked, miattad volt ez. Mert eszembe jutott, hogy valószín?leg te is ilyen kis kapkodó leszel majd, ha egyszer új munkahelyed lesz. És akkor talán lesz valaki, aki veled is kedves és megértô lesz, és nem esik neked, mint a legtöbb ember. Mert ezek a jócselekedetek ? amit például most tettem ? fel vannak írva egy nagy könyvben, és vissza lesznek fizetve. Remélem, nem nekem, hanem neked. Talán egyszer majd eszedbe jut ez a kis történet, ha valaki normálisan viszonyul hozzád akkor, amikor mindenkit majd? szét vet az idegesség. Ezt látod most neked köszönheti Bridzsi.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat