Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-05-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-05-21

Kedves Jucó!
Nem válaszoltál a tegnapi sms-emre, pedig még írtam is, hogy remélem, te is szeretni fogod a testvéredet, mint Bláz a kistesóját. Na, mindegy, lehet, hogy még nem volt időd válaszolni. Vagy azt is el tudom képzelni, hogy eltart egy darabig feldolgozni. Emlékszem, én is hallgattam egy jó órát, mikor anyám, nem is anyám, Bandi bá’ megmondta, hogy Kolobász meg fog születni. Épp vonattal mentünk hazafelé, mikor a folyosón a kisöreg odajött, és mondta a nagy hírt. Én meg hitetlenkedve néztem be anyámra, aki ott ült a fülkében. Persze nem nézett rám, tudta, hogy most mondta meg az öreg. Furcsa volt, de aztán könnyen napirendre tértem fölötte. Majd csak megbarátkozol te is a gondolattal.
Jó meleg lehet nálatok. De azért a fenyőfa kicsit árnyékol, nem? Annak semmi baja nincs a naptól, állítólag nagyon szereti. Csak a gyümölcsfákat, leginkább a meggyfát sajnálom. Mert mondtad vasárnap, hogy nagyon beteg. És az elmondás alapján tűzelhalás a baj, vagyis egy olyan kór, amit a madarak terjesztenek a lábukkal, ami szinte órák alatt elszárítja a leveleket, meg az ágakat, azért tűzelhalás. Vagy lehet, hogy azért, mert olyan, mintha megperzselődtek volna a levelek. Pedig szépen zöldell, ahogy mondtad. Hozza az új hajtásokat, de sorra elszáradnak. Remélem, a többi gyümölcsfának nincs semmi baja. De azért a meggy a legfinomabb, én azt szerettem mindig is a legjobban. Ahogy nagyanyád mondta mindig, az a legértékesebb gyümölcs.
Szóval jó meleg lehet a szobádban, télen meg jégverem. Lehet, hogy ha felnősz, és a gyerekeidet neveled abban a házban, te nem költözteted abba a szobába őket. Még messze van ugyan, de el fog jönni az az idő is.
Na, szóval nagyjából annyi idős lehettem, mint te, mikor Kolobász útban volt. Igen, napra 20 év van köztünk. Belátom, ez azért nem olyan felhőtlen testvéri kapcsolat, mintha csak 2 év lenne köztünk, de azért ésszel ez is lehet jó. Úgyhogy te se legyél rest, ne legyél egyedül ebben a világban. Mert sok mindenkire nem számíthatsz. Azt a kevés embert meg meg kell becsülnöd, akik vannak.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat