Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-27

Kedves Jucó!
Kolobász nagyon megsértődött anyámra, mert kitalálták a szerelmesek, hogy vizsgaidőszakban levonulnak Szeghalomra, beköltöznek nyagyanyám kis lakásába, és majd onnan csak átjárnak kosztolni anyámékhoz. Anyám meg megmondta, hogy Kolobász jöhet, de a babát hagyja Pesten. Vagy menjen haza az anyjához. Mert annak semmi értelme, hogy ezek délelőtt tanulgatnak, délután meg elmennek felfedezni Szeghalmot. Meg ráadásul akkor anyám nem azt főz, amit szokott, hanem mindig valami különlegességgel kell előrukkolnia. Nem lehet mondjuk a reggeli szalonna, hanem minimum szalámi. Arra meg anyámnak nincs pénze. Egyébként sem kedveli különösebben azt a hölgyikét, mert tart tőle, hogy ő vette el az eszét Kolbásznak. Mert különben marad volna a kollégiumban, aztán tanult volna. Na, mindegy, szóval nem lesz a nászútból semmi. Kolobász egy hete fel sem hívta az anyját.
A kisöreg meg jön a héten Imicihez füvet vágni, mert már hónaljig ér. Szegény kisöreg. 10 ezer neki az oda-vissza út, aztán kap vagy 20 ezret. Tehát tisztán kap két napi munkára 10 ezret. Majd megyek, meglátodatom. Viszek neki süteményt vagy egy kis ennivalót. Emlékszel? Amikor az építkezés volt, akkor is hozattuk neki az ebédet, de nagyon rosszak voltak. A kisöreg meg mindig az olcsóbbat rendelte, a drágább 20 forinttal lett volna több. És akkor te mondtad neki, hogy a saját kis pénzedből kifizeted a különbséget, de ne a rosszabbat, olcsóbbat egye. Aztán nem lett semmi belőle, mert csak az olcsóbbhoz járt leves, amit a kisöreg szeret. De azért nagyon kedves voltál. Tartsd meg jó emlékezetedben a kisöreget, mert ő is meg nagyanyád is szerettek téged. Sokáig emlegettek.
Nagyapád él még? Van egy gyanúm, hogy már az örök vadászmezőkre költözött és Csíkossal kergetőznek a mennyei pampákon. És biztos kiabálja neki: Csikos, Csikos. (szigorúan rövid i-vel, mert ő így hívta.) Volt, hogy rábíztuk az akváriumi halak etetését, és mire hazajöttünk két hét múlva a tíz halból maradt kettő. A többi „leúszott a Dunán”, ahogy a kisöreg elviccelődött. Ha már nincs az élők között, akkor nem sok rokonod maradt. Vagy hát aki van, az sincs már igazán. Ez még most nem is olyan tragédia, mint majd lesz, ha nagyobb leszel, és teljesen egyedül leszel az életben, mert mama meg én sem fogunk örökké élni. De hát ha így akartad, akkor így lesz. Azt is ki lehet bírni, úgy is le lehet élni az életet. Nekem sincs senkim szinte az életben, mégis meg vagyok úgyahogy.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat