Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-08-28

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-08-28

Kedves Jucó!
Egyszer mamával voltunk ennek a fickónak a hangversenyén. Azt mondták, zseni. Már nem él. Nem rossz zene, de a jazz sosem tartozott a kedvenceim közé. Mama szereti állítólag. Biztos Balázs Gyugyu mondta neki, hogy jó ez a Miles Davis. Annak idején Gyugyu is ott volt a hangversenyen.
Na, tegnap megoldottam egy briliáns ötlettel a problémát. Szóval nem kellett tartanom a feladattól. És itt kanyarodnék az önbizalom kérdésének folytatására. Bizony emlékszem, a mentőknél volt egy csomó orvostanhallgató lány, akik csak tanultak, magoltak, semmi másra nem maradt idejük, és ott ültek udvarló nélkül, mert annyira félszegek voltak, meg nem volt önbizalmuk. Ez meglátszott a munkájukban is. Hiszen volt olyan sofőr, aki simán lebeszélte őket bármilyen betegségről, ha nem volt kedve kórházba vinni a beteget, vagy nem fűlt a foga a hordágyazáshoz. Szóval nekik sem volt valami nagy önbizalmuk, vagyis nem voltak biztosak a dolgukban. Aztán ott volt ennek az ellenkezője. Pecás, egy orvostanhallgató fickó, akit a mentősök ünnepeltek, hogy az idős körzeti orvos diagnózisát, a szívinfarktust felülbírálta, és otthagyta a beteget a helyszínen. Neki aztán senki ne mondja meg, hogy mit kell csinálnia, tudja ő, mi a dörgés. Na, a kettő között kell megtalálni a helyes utat. Már előre tartok tőle, hogy a mentőkhöz akarsz menni, ha csak gyakorlatra is. Olyan egy surmó társaság gyűlt ott össze, hogy szörnyű. Persze van egy jó pár, aki normális, de a nagyrészük surmó. Nem is tudom, milyen orvos szeretnél lenni. De mentőorvos ne legyél semmiképp. Ha csak azokra az évekre gondolok, amikor mentőztem, beborul az ég. Nem volt abban semmi jó. A műszálas nadrágtól az éjszakai kivonulásokon át a sok bunkó dohányos sofőrig semmi.
Na, mindegy, én sem voltam jobb egyikőjüknél sem. A lényeg, hogy legyen önbizalmad. De nekem az elmúlt fél év tapasztalatai során van egy gyanúm, hogy e tulajdonságnak nem állhatsz bőven birtokában. Pedig jó, ha az ember rájön, hogy semmivel nem vagyok jobb, de rosszabb sem másoknál. Minden feladatot meg lehet oldani, ha más meg tudta csinálni. Hidd el, ez így van. Aztán, amikor kész, akkor látod, hogy nem is volt ez ördöngősség, meg akkor rájöhet az ember, hogy esetleg van egy-két ember, aki ezt jobban megcsinálta, de a többsége még nálam is rosszabbul. Ezt jegyezd meg, mert ez így van. Nem vagy jobb, de rosszabb sem másoknál.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat