Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-03-17

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-03-17

Reggel beültem a kocsiba, elindultam dolgozni, és akkor vettem észre, hogy nincs nálam a telefonom. Gondoltam, visszaszaladok érte, de siettem, úgyhogy ma nincs nálam. De nem is bánom, sőt, kimondottan jó, legalább nyugtom lesz. Nem mintha sokan hívogatnának, de azért nem rossz, ha van. De most jobb, hogy nincs. Te sem tudsz elérni most. Tegnap írtál sms-t, válaszoltál, hogy még nem tudod, mit szeretnél születésnapodra, meg hogy sikerült elsózni 18 ezerért a cipellőt. Örülök neki, és igazán szép, hogy ha október óta hirdetted és rátalált valaki. Gondolom, addig egyáltalán nem volt érdeklődő. Mit fogsz csinálni azzal a rengeteg sok pénzzel? Gondolom, lesz hová rakni.
Beszélgettem most itt reggel az egyik munkatársammal, adni akart csokit, de mondtam, hogy nem eszem. Azt hitte, böjtölök. Mert sokan úgy böjtölnek, hogy nem esznek csokit. Mert igazából a böjt lényege, hogy valami olyanról mondasz le hosszabb ideig, amit szeretsz. És ez kicsit elindít a lelki megtisztulás felé. Ilyenkor, vagyis inkább akkor, mikor eszedbe jut, hogy de jó lenne csokit enni, akkor az jut eszedbe pluszba, hogy ezt Jézusra emlékezve teszem. Vagyis a lemondást. Akkor sokkal mélyebb az érzés, ha valami lemondás is társul hozzá. Én most húst nem eszem. Igazából annyira nem hiányzik, csak inkább az, hogy valami tartalmasat egyek. Szóval jó, jó a babfőzelék magában, kenyérrel, de azért egy kis sült oldalassal jobb. Szóval már három hete nem ettem húst. Gondolhatod, hogy festett, mikor hétvégén, a disznóvágáson ették a jó pecsenyehúst, én meg a tejbegrízt kanalazgattam.
Ja, szójából készült rántott húst eszem, elég finom, de állítólag abból sem szabad sokat enni, mert magas a fehérjetartalma és a túlzott fogyasztása káros lehet. Szóval azt is csak hetente egyszer.
Mondtam is falun, hogy jövőre szójadisznót vágjunk, abból majd én is ehetek. Újabb hülyeség. Eddig a cukorral bolondoztam, most meg a hússal. De Húsvét hétfőn majd esezm azt is, illetve húst. Ez a böjt negyven napig tart. Úgyhogy már csak két-három hét. Na, szia, most már mennem kell dolgozni.
Ja, és írtad, hogy láttál egy újságban.
Van, aki úgy böjtöl, hogy nem használ mobiltelefont vagy egyszerűen nem sminkeli magát negyven napig.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat