Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-02-11

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-02-11

Kedves Jucó!
Reggel két jó dolgot is hallottam Bősze Ádámtól – ahogy én hívom: Bőszendorftól – a Bartók rádión. Az egyik Berliozzal esett meg: mivel köztudottan nagyon utálta az autogramkérőket, ezért egy finom dáma levélben kérte kézjegyét. Mellékesen megígérte, hogy cserébe küld pástétomot és egy csókot. Erre Berlioznak csak annyi volt a válasza, hogy csak a pástétomot küldje. Jó, mi?
A másik Sztravinszkij-jel esett meg. Picasso barátjánál járt látogatóban, aki készített róla egy gyönyörű portrét. Csakhogy amikor a határhoz ért, vagyis vitte haza, egy vámtiszt meglátta és elkobozta. Sztravinszkij hiába mondta, hogy ez egy róla készült portré, a katona hajthatatlan maradt, ez kérem egy katonai erőd alaprajza, amit kötelességem lefoglalni. Hát így szegény zeneszerző festmény nélkül ment haza.
Meg egy régi történetem is van, amit már lehet, hogy valamikor leírtam, sőt biztos is. De az ismétlés a tudás anyja. Szóval egy híres karmester, Herbert von Karajan jött vendégszerepelni Budapestre. A határon megállították és átnézték a csomagjait. A vámos kiskatona megtalált egy kis hosszúkás tokot és kérdezte, mi van benne. Karajan mester meg mondta, hogy a munkaeszköze, a karmesterpálcája. És kezdte kivenni belőle. Mire a vámos leintette, hogy nem szükséges és visszakérdezett. Ha ön valóban karmester, akkor kérem, dúdoljon el a Fidelio nyitányának első pár taktusát. Karajan szépen eldúdolta, így a vámos nem is kekeckedett tovább, hanem jó munkát kívánva útjára engedte. Karajan meg, ha magyarokról esett szó ezt a történetet mindig elmesélte.
Hát ilyen ez. Szépen süt a nap, így jó a kedvem is. Bár reggel késtem 2 percet, pedig sosem szoktam. De akkora forgalom volt.
Nem tudom, ki akar nekem itt kedveskedni, de reggel a billentyűzetemre rakott valaki egy Best magazint. Igaz, látják, hogy búvom feszt, de eddig senki nem ironizált velem. Mindegy, ezen én csak nevetek. Valójában a recepteket szoktam nézni, bár elolvasok egy-két roppant érdekes cikket is, mint például Farkasházy Tivadar humoristának ellopták a kocsiját, vagy Liptai Claudia sosem nyert még a lottón. Szóval ilyeneket.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat