Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-11-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-11-12

Kedves Jucó!
Lehet-e tisztességre nevelni úgy egy gyereket, hogy ne legyen málé, hogy ha az osztályban mindenkinek két zsemle jut csak egyvalakinek egy, az ne az a tisztességes gyerek legyen? Mondom neked, nagyon nehéz. Erre csak egy megoldás van, vagyis arra, hogy bizonyos mértékben talpraesett és tisztességes is legyen egyben, mégpedig az, hogy testvére van. Mert én például oly? mafla voltam, hogy fájt, bár van testvérem. De aztán meg elkezdtem 14 évesen a saját fejem után menni. Például szereztem egy jobbkezes gipszet egy kórházból, és amikor stoppoltam, mindig felhúztam a kezemre, és úgy integettem a kocsiknak. És bizony sokkal nagyobb sikerem volt, mint anélkül. És amikor egy pap gyerekének elmeséltem, nem is értettem, mi nem tetszik neki ebben. Emlékszem, még évekkel késôbb is felháborodva meséltem, milyen hülyegyerek a hejcei pap gyereke. Egyébként ôk 21-en vannak testvérek. És ma már tudom, milyen igaza volt annak a 17 éves gyereknek. De ezt sem ô maga találta ki, úgy nevelték, hogy ne stiklizzünk, még akkor sem, ha nem olyan nagy dologról van szó. Egyébként örök emlékem marad, amikor ottvoltam náluk pár napig, kora reggel bementem a konyhájukba, mert éhes voltam, és azt láttam, hogy a férj leült a feleségével az asztalhoz, megfogják egymás kezét egy kislámpa fényénél, majd az apuka vette a Bibliát, felolvasott belôle a feleségének, és imádkoztak. Ez nekem olyan szép emlék, hogy azóta is olyan, mint egy szép álom. Így kezdték a reggelt évtizedek óta. Nagyon szép dolog ez, elhiheted. Majd ha lesz férjed, meglátod, mennyire szeretnéd te is ezt.
Szóval fontos, hogy a gyereket tisztességre neveljük, de továbbra is a legjobb nevelési módszer a példamutatás. Most el tudom képzelni, mit gondolsz rólam, de nem baj, mert akkor is igazam van. A testvér meg azért kell, mert az megtanít arra ? kölcsönösen ?, hogy élelmesnek is kell lenni. Az, ha nem engedsz át mindent az erôszakosabbnak, az nem b?n. Csak ennek a mértékét kell megtalálni.
Elég rossz idô van, be van borulva, bár épp még nem esik az esô, de délutántól jön a tél, és egész hétvégén rosszidô, télies lesz az idô. Nem baj, én ezt is szeretem.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat