Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-05-31

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-05-31

Kedves Jucó!
Tegnap délben felhívtam anyámat, hogy megkérdezzem, mi újság. Szegény, tiszta ideg (sz: sívó ideg) volt, még a hangja is remegett. Kiderült, hogy Bandi bá? mentôt akar hívni, mert olyan rosszul van.
Történt ugyanis, hogy jóétvággyal beebédelt: saláta leves (alföldi specialitás: zöld salátaleveleket megfôznek, aztán tejszínnel behabarják, nagyanyám úgy mondta: sajátaleves. Ezért mondtam én is kiskorodban, hogy vedd fel a sajátasapkát), aztán egy jó zsírban sült csirkecomb borsós rizibizivel (amit anyám szerint neked köszönhetnek, mert ôk korábban nem ismerték, de azóta nagyon megszerették), s mindezt lefojtotta 5-6 baracklekváros fánkkal (ahogy nagyanyám mondta: fankkal). Azért dôzsöltek így, mert Kolbász jött Pestre vizsgázni, és útravalónak sütött anyám minden jót. Na, az öreg jókedvvel, teli bendôvel elindult dolgozni, de alig egy óra múlva hívta anyámat telefonon, hogy borzasztó rosszul van, szúr az oldala, és biztos anyám rosszul fôzött, és szalmonellás lett az étel. De érdekes, hogy anyáméknak semmi bajuk nem volt, csak neki. Hazakecmergett a kisöreg, de úgy, hogy a falat támasztotta, úgy támolygott. Gyorsan összepakoltatott két bôröndnyi cuccot, mert hívni akarta a mentôket. Sôt, egy fehér borítékba belerakott 10 000 forintot, amit majd odaad az orvosnak m?tét elôtt, de még a nôvéreknek is odakészített egy-egy ötezrest, hogy majd vele szépen bánjanak. De aztán lassan-lassan kezdett engedni a szaggató fájdalom, amit elôsegített két-három testesebb szellentés. De hát Bandi papa nem olyan, aki könnyen megadja magát a gyógyulásnak, elment a két bôröndnyi cuccal az ügyeletre, ahol megvizsgálta egy fiatal kis orvos, és mivel semmit nem talált, adott egy beutalót a békéscsabai kórházba. Gondolta, biztos olyan súlyos lehet a probléma, hogy az ô szerény tapasztalata ehhez a súlyos kórképhez nem elég. Bár addigra a kisöreg teljesen rendbe jött, de becsületbôl még azt mondta az orvosnak, hogy fáj a hasa, mikor az megnyomkodta. Közben én utánanéztem, mi lehetett a baj, és szinte 100%, hogy egy kis epegörcse volt, mert korábban jól teleette magát káposztával, aztán tejszínes levessel, amit beborított egy jó f?szeres, zsíros sülthússal. És mivel neki legénykorában már volt problémája az epéjével, hát most az elôjött, és belesajdult. Vagy csak egyszer?en a szelek bántották. De a lényeg, hogy beautókázott a kórházba, ahol csináltak egy ultrahangot, sôt, Bandi bá? külön kérésére a vakbelét is megnézték, mert anyámnak azt emlegette, ha nem szalmonella, akkor perforált vakbélgyulladás. A kórházi orvos meg azt mondta ? a szemtelenje ?, hogy papa, magának nem mostanában kell kivenni a vakbelét, mert annak biz? semmi baja. De azért Bandi bá?, a biztonság kedvéért bent éjszakázott, hogy ha mégis történne valami az éj folyamán, akkor szem elôtt legyen. Így teljesült is a kívánsága, hisz? még a szeghalmi orvosnak azt mondta, ô nem mer így nekimenni az éjszakának, és azért is jó lenne egy beutaló. Szóval mostanra meggyógyult Bandi papa, és már hazaautókázott. Már talán el is ment dolgozni.
De ez nem az elsô, mert volt már olyan is, hogy megfájdult a feje, és akkor is elrohant az ügyeletre. Persze egy algopirinnel meg is oldották a súlyos betegségét.
Szegény anyám.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat