Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-05-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-05-08

Kedves Jucó!
Tegnap, miután megírtam az aznapi levelet, a következô üzenetet küldte a Teveclub:
Szia!
A karavánod elmúlt napi ki- és belépéseit az alábbi táblázatból olvashatod ki.
A teve legyen veled!
TeveClub

2007-05-05 02:56:05 Meghalt: Yavanna [121091 AL]
Nem mondom, hogy meglepett a hír, de azért nagyon rossz volt olvasni, elhiheted. De mindegy, az élet megy tovább. És errôl most legalábbis nem fogok sirámokat énekelni, verset szavalni. Nem vagyok olyan, mint régen, amikor verseket írogattam. Oly? annyira, hogy még nyertem is vele.
Még Tatabányán, a közép iskolában a magyar tanárom egy éven át Babay Géza volt.
Én írogattam verseket, meg novellákat, és egyszer odaadtam, nézze meg. Véleménye könnyen összefoglalható; szar az egész. 16 éves voltam, annyi mint most te, gondolhatod, mennyire jólesett. Megsértôdtem. Majd nem, mi? Aztán valahonnan megtudtam, hogy Kazincbarcikán egy tehetségkutató pályázat indul. Én indultam versben és prózában.
Nem a fô-, hanem a lülöndíjat nyertem meg. Vagyis szavalták verseimet, meg felolvastak novelláimból a Barcika rádióban minden csütörtökön fél egytôl 12:40-ig. Legalább öt alkalommal. De sajnos Tatabányán nem lehetett fogni, úgyhogy nem hallottam. De gondolom, milyen szép lehetett. /A magyar tanáromnak persze nem szóltam. Így büntettem/
Aztán jött az év vége, jegyzárás.
Hányast adjak neked, ecsém? Jó lesz a hármas, vagy felelsz a négyesért?
A többiek meg beszóltak, hogy tanár úr, maga egy ötöst ad annak aki egy mondatot elmond az iskolai ünnepségen, ô meg (mármint én) külön díjat kapott egy irodalmi pályázaton. Ő két ötöst megérdemel, nem? És akkor felelhet az ötösért!
Micsoda?
Na, el kellett mondanom mi hogy volt. Babay Beteg Géza (így hívtam) meg bevésett két egyest. Gondolom, az egyiket azért, mert azt a szart elküldtem, a másikat meg azért, mert nem szóltam neki.
Na, ehhez mit szólsz, ecsém? ? kérdezte fenhéjjázva.
Őszintén, tanár úr? ? kérdeztem vissza én.
Igen, mert ha nem még egyet kapsz.
Hát, tanár úr kérem, nem akarom én úgy megsérteni, mint ahogy maga kétszer tette velem, de leszarom mit és mennyit ír be, viszont azt tudom, ha meghúz, úgy megfingatom, még akkor is ha kirúgnak. A mentő viszi el infarktussal, az hót ziher.
Az öreg lihegett, zilált, szólni nem tudott. Azt hiszem kettes lettem!
De te ne kövesd a példám, ne legyél ekkora legény ám!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat