Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-28

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-28

Kedves Jucó!
Nyuszi jött itt reggel nagy dirrel-durral, hogy miért nem mondtam neki annak idején, hogy a kazánt évente kell karbantartatni? Ugyanis hónapok óta alig fűt, de így is dupláját fogyasztja a gáznak, nem lehet fürdeni, mert nincs annyi melegvíz, meg zúg az egész. És való, utoljára 2002-ben lett kitisztíttatva. Akkor is egy veder kormot szítt ki a szerelő. És bizony azóta kormosodik. De nem vagyok biztos benne, hogy nem mondtuk annak idején. Na, mindegy, most fel van háborodva, hogy ezért volt olyan magas a fűtésszámlájuk. És szerintem majd mamával akar alkudozni, hogy kevesebbet fizetnek. De szerintem mama nem fog engedni a pénzből. Pedig lehet, hogy jobban tenné, mert Nyuszimusziék már a múltkor el akartak költözni, mert találtak egy sokkal jobb meg olcsóbb helyet. Csak hát lemaradtak róla, elhalászta az orruk elől valaki.
Reggel nagyon szép jelenetet láttam: két mókus szaladgált a fán. Kergetőztek. Meg kimásztak az ág végére, megrugóztatták, és mikor lendületet kaptak, átszökkentek, átugrottak egy távoli ágra. Nagyon viccesek voltak, ahogy a kis fülüket hegyezték, meg a farkukat lobogtatták repülés közben. És olyan ügyesen megkapaszkodtak és futottak tovább, hogy öröm volt nézni. Gyorsan dobáltam is ki nekik diót jutalmul. Persze rá se bagóztak, futottak tovább, de szerintem reggelre össze fogják szedni itt a Team-ben.
Jó hideg van most is, 3 fok. De most nem nagyon süt a nap, így a kedvem sem felhőtlen. De az a jó, hogy már csütörtök van, és vasárnap megyek a Börjönybe kirándulni. Ma reggel is olvastam a Menedékházat, és most azoknál a leveleknél járok, amiket Pilinszky írt Sárközi Mártának. Hihetetlen, hogy mennyit számít, ha az ember ismeri egy-egy vers keletkezésének körülményeit. Mert Pilinszky mindig mellékelte Rómából újabb versét, és odaírta a szerkesztőnőnek, ha nem tetszik, küldje el az anyjának, majd ő megőrzi. De mindig megjelent, és ezen felbuzdulva elő is vettem Pilinszky összes versét, és elolvastam az épp aktuálisat. Így teljesen más. És kezd oldódni a nagy szorongásom, hogy én miért nem értem a verseit. Így meg már kezd derendeni.
Na, röviden ennyi, majd ha nagy leszel, és még élek, elküldöm neked ezt a könyvet.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat