Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-30

Kedves Jucó!
Megint a K-Os, The love song című számát hallgatom. Megint ... két éve hallottam utoljára. Nagy szomorúság ért: a múltkor vettem egy cserépben földiepret a Budagyöngyében, már volt rajra egy kis zöld eper meg vagy hat-hét virág. Na, gondoltam, majd eszegetem én itt a jó epret, a többieket meg a guta üti majd meg. Fel is hoztam a szobámba, nézegettem, gondoztam pár napig, nőtt is szépen az egy szem eprem, de hirtelen belémnyilallt a felismerés: ha nincs, ami megporozza a virágokat, nem lesz több termés. Úgyhogy – míg el nem virágoztak teljesen – levittem ide a Team udvarára. Na, jót is tett, pár nap múlva újabb kis zöld eprek jelentek meg köszönhetően a méhecskéknek. Az meg, ami már rajta volt, elkezdett pirosodni. Mindennap megnéztem, és amikor már elhatároztam, holnap lesz a napja a nagy lakomának (vagy ahogy te mondtad kiskorodban: lakumának), megelőzött valaki. Mert reggel hiába kerestem, hűlt helye volt az epremnek. Szerintem valaki itt sétálgatott az udvaron, aztán csak úgy véletlenül észrevette, megörült, hát hamm, bekapta. Így aztán megint leshetem, mire megérik egy újabb. De nem bánom, csak kicsit bosszant, ha mondjuk nem Nyuszi ette meg, hanem olyan valaki, akit túlzottan nem is kedvelek.
Kolobász nem írt, pedig olvasta a tömör kis válaszomat tegnap. Jobb is, ha nem ír. Nem bánom. Inkább tanuljon. Ma megyek megint falura horgászni egy idősebb emberrel a Tiszára. Kicsit pityókás fajta, de remélem, nem lesz vele gond, és majd épségben megússzuk a pecázást a ladikból. Gyerekkormban nagyon szerettem horgászni, sőt, egyszer még huszonévesen is kiváltottam az engedélyem, de semmit nem fogtam. Illetve a Margit híd alatt vagy két jó nagy tenyérnyi kárászt, amit haza is vittem, hogy csináljak belőle halászlét. De olyan irdatlan szennyvízízű lett a halászlé, hogy nem bírtam megenni. Mert ezek a halak a kifolyó szennyvízben keresik az ennivalójukat, így nem csoda, hogy az ízük is olyan. Emlékszem, olyan szagú volt a meleg halászlé, mintha egy frissen telepisilt, gőzölgő bilibe szagolnál bele. Hát, ilyen volt.
Remélem, nemcsak tanulsz hétvégén, hanem kimozdulsz valahová. Mondjuk strandra mamával. Mama szeretett mindig sütkérezni a vízparton. Bár biztos most nagyon sok a dolgod. Végülis ráérsz majd az évzáró után elmenni. Bárhogy is lesz, érezd jól magad.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat