Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-02-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-02-05

Kedves Jucó!
Annyira sok a munka, hogy idáig levegôt venni sem volt idôm. És már öt óra. Pont annyi, ahány napja nem voltál a tevédnél. Hej, hej, hej, tevédnél. Remélem, nem azért, mert orrolsz rám valamiért. Ha így van, azt mondom, hogy nincs rá okod. De akkor sem haragszom ezért, mert még kisbaba vagy. És tudom, ha majd nagy leszel, mindent meg fogsz érteni. Ebben biztos vagyok.
Elmesélek inkább egy nyári történetet, ami nemrég jutott eszembe. Voltam ugyanis egy szigeten júliusban az Égei tengeren. Egyik tikkasztó délután, egy kis eldugott faluban sétéltam. A nagy melegben megszusszantam egy hibiszkuszfa árnyékában. Elôvettem az útikönyvem, hogy megnézzek benne valamit. Mellettem a padon egy idôsebb ember is üldögélt egy fiatalemberrel. Nem nagyon figyeltem rájuk, úgy bele voltam mélyedve a könyvbe, de annyit láttam, hogy nem valami gazdagok, mert épp fóliából csomagolták ki a kis zsemléjüket. Szóval megnéztem, merre kell menni, aztán elindultam. Telik-múlik az idô, alkonyodik, amikor látom a két embert ? reklámacskóval kezükben ? jönnek velem szembe. Amikor közelebb értek, akkor a magas, szikár öregúr biccent nekem a fejével. Nem értettem, hogy valami régi ismerôs? Gondoltam, nem leszek paraszt, visszabólintottam én is. Azzal az öreg nyújtja a kezét nagy mosolyogva és mondja, hogy jó napot kívánok. Akkor ismertem meg és dobbant nagyot a szívem, és a mai napig büszkeség és boldogság tölti el. Mert a szikár öregúr ôfôméltósága, Haubsburg Ottó volt és a fia. Kiderült, hogy a padnál látta a magyar útikönyvem, és ezért üdvözölt most olyan kedvesen. Közvetlen, hétköznapi ember benyomását keltette az utolsó magyar király fia. Bizony, így van ez. Akinek nagy a rangja, és magas az intelligenciája, az nem várja, hogy elôre köszönjenek neki. Ennek fodítottja is igaz: vannak sokan, akik sportot ?znek a nemköszönésbôl. Mert akkora nagyra tartják magukat. De valójában kisebbségi komplexusuk van. Vagyis azzal nyugtatgatják magukat, hogy a nála tanultabbak elôre köszönnek neki, így ô is valaki ám! Az igazi nagy ember a szerénységérôl ismerszik meg.
Jó lenne, ha azért néha megnéznéd a naplót, mert szerintem vannak benne jó dolgok. De te tudod, ha nem vagy rá kíváncsi, majd nagykorodban leszel. Azért ez szomorúsággal tölt most el. De azért nem barna.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat