Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-08-04

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-08-04

Kedves Jucó!
Na, nem kell aggódnod, itt vagyok megint, csak pénteken szabadságon voltam, és ezt elfelejtettem neked bejelenteni. Gondolom, kerestél a naplóban.
Olvastam tegnap egy nagyon szomorú dolgot: a görögök meglehetősen sok bűntettet követnek el a turisták sérelmére. Nem lopást, hanem, ha nem fizetnek, akkor egyszerűen megverik őket. És ennek általában fiatalok az elszenvedői. Mert mondjuk bemegy egy 18-20 éves egy étterembe a barátaival, fel se méri, mi mennyibe kerül, rendel egy csomó mindent, aztán mikor meg fizetnie kell, kiderül, hogy nemcsak nála, de a bankkártyáján sincs elég pénz. Akkor aztán jön a biztonsági ember és jól megveri. Na, most így járt egy 20 éves ausztrál kölyök, akit az egyik biztonsági ember egy vasrúddal vert halálra. Mondjuk nem ez a legérdekesebb ebben a történetben, hiszen a magyarok is élen járnak a külföldiek meglopásában, megverésében. Hanem az a megrázó, hogy a gyereket még élve vitték be a kórházba, ahol aztán géppel tartották életben, míg a szülei megérkeztek a világ végéről. Akkor búcsút vettek a fiuktól, és a legmegrázóbb, hogy felajánlották a szerveit görög, életmentő műtétre váróknak. Tehát nem volt bennük a bosszúvágy, hogy hát abból ezek a szemetek nem esznek. És ezt írta az újság, hogy milyen nagyvonalú, vagy nem is, nemes lelkű ez a család. Tényleg az, csak azt nem értem, miért áll így ez a világ, hogy ezt a szerintem természetes dolgot így ünneplik. Mert arról nem tehet egy nép, hogy vannak olyan egyedei, mint az a biztonsági ember. Bár nem tudom, én hogyan döntöttem volna a helyükben, remélem, sosem tudom meg, de szerintem én is ugyanúgy, ahogy ők. És még mindig megvan a személyi igazolványomban az a papír, amit vagy tíz éve írtam arról, ha történik velem valami, használják egészséggel a szerveimet mások.
Itt a kánikula, 32-33 fok van de szerintem ez nem annyira meleg, mint tavaly, amikor 40 fok fölé is ment a meleg. Plusz akkor napokig tartott a hőség. Nem is napokig, vagy három hétig. Tegnap olyan szívesen elmentem volna strandra, de egyedül aztán mégsem mentem, úgyhogy elmentem tornázni, meg utána bementem a szaunába is. Egyedül voltam, mindenki nyaralt vagy a Forma-1-et nézte. Én meg főttem a 110 fokos szaunában. De azért nagyon jó volt.
Hétvégén megyek vidékre egy zongorafesztiválra. Már évek óta járok, és nagyon szeretem. Csak azt a mocskos Mácsait nem, aki mindig okoskodik ott. Te sem szeretted túlzottan, emlékszel?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat